Helg i Visby



Imorgon åker vi till Gotland. Min första gång faktiskt. Vi håller tummarna för ett soligt Visby.

Kommande doftnyheter!

Har snappat upp lite om tre av de största kommande doftlanseringarna denna höst. Med utstickande och unika doftnoter så tror jag på en riktig höjdarsäsong för dessa tre nyheter.

1. Acqua di Gioia Essenza, Armani
Efter succén med Acqua di Gioia så lanseras nu nya Essenza. Denna gång sensuellare och kryddigare än sist.
Toppnot: Rosépeppar
Mellannot: Jasmin
Bas:Cashmere trä



2. Loverdose, Diesel
Diesel har en längre tid haft större framgångar på herrhyllorna än på damsidan. Kanske är denna orientaliska lakritsdröm vändningen?
Toppnot:Lakrits Absolu, Lakrits likör.
Mellannot: Vanilj, Jasmin, Stjärnanis.
Basnot: Trä, mandarin.



3. Tresor midnight rose, Lancome.
Sist ut i Tresorfamiljen blir denna romantiska och hallondoftande sötsak. Efter Tresor in love så är mina förväntningar höga! Dessutom Emma Watson som modellar, kul!
Toppnot: Hallon, svartvinbär.
Mellannot: Jasmin.
Basnot: Cederträ, mysk.

Bilder på Tresor och Emma Watson får komma vid senare tillfälle. Datorn gav just upp. Och nu jag med.

Lycka till i doftdjungel!

Doll Eyes!

Nu utökar Lancome sin serie Hypnose med den fjärde mascaran i ordningen. Nyheten heter Hypnose Doll eyes och riktar sig denna gång till en yngre publik.
Med den konformade borsten så fylls alla fransar utav färg och de små är extra lätta att komma åt. Att Lancome vill bredda sin målgrupp märks avsevärt på den snygga designen på hylsan och de dockiga modellerna som fått fronta den kommande kampanjen.

På disk i augusti.


På facebook kan man nu göra sig själv till en docka via lancome appen.

Nya superfina dekorerade hylsan!


Till doll eyes looken kommer även fyra paletter med skuggor i olika dockiga stilar.

Star Bronzer

Eftersom att jag lider av lancomefrossa förtillfället (och har gjort det senaste året) så har jag inte missat deras nya solpuder Star Bronzer. Denna superaktuella produkt har precis kommit i två olika varianter, intense och mat. Här finns alla möjligheter till att anpassa vilken variant man själv gillar. Intensen är som namnet säger aningen intensivare och med diskreta skimmerpartiklar i sig medans den matta ger en naturlig men nermattande solbrun ton. De finns i totalt åtta färger, fyra toner i vardera sort. Själv gillar jag Star Bronzer Intense, tycker att lyster i solpudret är fördelaktigt.

Älskar den exklusiva asken och det supersöta blommönstret på pudret. Snyggt Lancome!

16 Juni

(Hittade detta inlägg som ett utkast precis. Skrev det i torsdags.)

Efter att ha spenderat halva dagen inne och i vila så var det dags att ta sig ut på stan och göra lite nytta. Vissa mer lyckade försök än andra.
Nu ska Fanny och jag äta lite färsk potatis, sill och lax. Lite fuskmidsommar helt enkelt!

Utforskade Sthlms nattliv

Igår fick jag mig ett litet smakprov på Stockholms uteliv. Vi tog en galet god pasta på Vapiano (stammisställe nr1) som sen följdes av en liten drink på en bar som kallade Lemon Bar. Jag som inte har speciellt stor koll på vart man ska vara i den här staden lät Fanny bestämma och följde snällt efter. Innan kvällen var slut hann vi även med Laroy och en taxichaufför som körde vilse.
Ett par bilder:
usch ingen kanonbild men det får fungera.
fin bild på Fanny at Vapiano.

Fanniii!

 Nu åker jag mot den här damen. En liten tisdag-fredagstripp får det allt bli!


Fanniii!!!

13 juni

Ojojoj vad jag har fixat och grejat med denna lilla blogg nu. Tror minsann ändå att det är super mycket kvar och mina datorskills är inte helt 100 precis. Men nu får det vara nog för ikväll.

Imorgon flyger jag till stockholm för att spendera ett par dagar med ex-sambo Fanny. Ska även känna in storstadspulsen och besöka lite butiker för visa att jag finns. Först nu tycker jag att jag faktiskt förstår att jag och P ska flytta. Från lagomkalmar till storstockholm. Både nervpirrande och spännande. Men denna sommaren ska jag njuta av sommarkalmar i sin glans för nästa sommar är jag inte här.

Godnatt.

Sandvik





Familjeutflykt

Min lilla familjehelg i Karlshamn bestod bland annat av en tripp till Ullared. Köpte på mig en massa (icke) nödvändiga saker och kom hem med desto mindre pengar. Lite inpackningar, nagelgrejor, någon blus, lite inredningspryttlar med mera. Hittade precis en sådan där lampa som vi letat efter till nya lägenheten, tyvärr så var den sönder när jag kom hem.. trist. Men men letandet fortsätter! Fyndade även underbara Idole d'Armani parfymen. 379:- för 50 ml på GK's absolut bättre än ca 700:-. Den satte pricken över i:et på min lilla parfymhylla.


Min nya goding från Armani luktar bland annat clementin, ingefära, jasmin och saffran. Perfekt kombo!



Det är en sådan här liknande lampa med orange sladd som vi är på jakt efter. Och denna gången utan att behöva åka 25 mil till Ullared.

Solskydd för fasen!

Jag menar hur många gånger varje säsong hör man inte att solen är farlig, att man måste skydda sig och att huden tar mer stryk än någonsin i sommarsolen. Men varför lyssnar inte folk då?
Jag har alltid propagerat för att min generation är så mycket bättre på att smörja in sig än våra föräldrar och dess vänner men nu vet jag faktiskt inte längre. (Jag ska absolut inte dra alla över en kam för det finns många som lägger de där extra minuterna på att smörja in sig också.)

Att se ut som 60 vid 40 års ålder är väl ingen hit. Solkräm är troligtvis världens bästa antiagingkräm och det är nu i vår ålder som vi lägger grunden för hur vi kommer se ut om 10-20 år. Solfläckar som dyker upp redan på en tjugoåring är inget bra tecken, det kommer fler. De syns bara inte på ytan ännu.

"Ja men jag har en tålig och välpigmenterad hy, behöver inte använda sådant där klet" - Nej det behöver väl ingen om de inte vill men man ska ändå vara väl medveten om att det är de som är rikt pigmenterade som faktiskt får mest fläckar när de blir äldre. Melaninet som är pigmentet i huden klumpar ihop sig och bildar solfläckar.

Och som en liten parantes så är Sverige land nummer 2 i världen (australien nr1) när det gäller hudcancer. Troligtvis för att här råder solhysteri vid de soldagar som finns under sommarhalvåret. Då gäller pressa pressa pressa.
Jag solar också såklart, man känner sig alltid lite extra fräsch när man är brun. Men jag smörjer in mig och skyddar ansiktet extra med hög faktor. (Och brun utan sol är faktiskt ett helt okej alternativ för de som inte har tiden att ligga och gotta sig på stranden.)


Solfaktor och aftersun gör att brännan sitter längre och blir snyggare och jämnare. Och vem vill inte att den ska göra det? 



Tänk på att det ska vara både UVA (a för aging) och UVB (b för burning) -skydd på din solkräm. I ett solarie är de flesta strålarna UVA-strålar så vill du inte skrumpna ihop så sola försiktigt! UVA skyddet är alltid en tredjedel av siffran som står som SPF (solfaktor).

Lyft lystern med solpuder

Bronzers, solpuder, terracottapuder? Kärt barn har många namn. Och nu är solpudrets tid åter här. Vi som inte hunnit ligga och gotta oss i solen så mycket ännu använder denna underbaring för att fuska fram en solkysst look medans ni andra som är på god väg över till den mörka sidan plockar fram lystern och det där lilla extra med solpudret.

Marknaden bjuder på mångder av varianter i alla olika märken och att hitta rätt är inte alltid lätt. Bestäm dig först för hur du vill använda ditt solpuder. Ska du skulptera och smalna av ansiktet? (då är ett tvåfärgat puder perfekt). Om du istället mer satsar på en solbrunlook välj då om du vill köra matt eller lystrigt variant, löspuder eller i kompaktform?

När du applicerar ditt solpuder för en solkysstlook tänk på att applicera på de områden där solen träffar ansikte och bringa först. På kindben, panna, näsa, haka och nyckelben brukar vara det ultimata. (Blir du lätt fet i hyn använd med fördel då en matt variant.)
Vill du istället skulptera fram en smalare ansiktsform använd ett tvåfärgat puder och applicera den mörka utav tonerna under kindbenen, vid tinningen och precis under käkbenet. Den andra tonen läggs på kindbenen, näsa, panna och haka för att tona samman de två färgerna.

Pudra på! (Men undvik bronzer i hela ansiktet, indianpuder a la 80-tal är inte okej!)



Chloé S/S11 

Guerlains klassiska Terracottapuder säljs i genomsnitt var 25:e sekund dag in och dag ut över hela världen.

Ett tips för en ljus hy är att välja ett solpuder med rosa lyster i, det blir naturligare.



Själv gillar jag Isadoras stora budget variant i #87 Golden Tan.