Viva La Juicy

Juicy Couture är nog allra mest känt för sina mysplyschdresser som bärs av var och varannan kändis som ses på paparazzibilder i Los Angeles. Nu har även deras dofter fått fäste och konkurrerar bland de stora namnen på parfymhyllorna.

Min favorit är nya Viva La Juciy som med sin fina flaska gärna hade fått samsas med de andra parfymerna hemma hos mig. Den är lagom söt, lagom fruktig och lagom blommig. En riktig sommarhit helt enkelt!


Viva La Juicy är en EdP (Eau de parfum) som består av mandarin, vilda bär, gardenia, kaprilfol och ambra.

Viva la summer!

Fredag

Tog nya Elle och solkrämen och gick ut och la mig på gräset för att njuta av dagens underbara väder och min lediga dag.

Gillar starkt att jag som nybliven Elle-prenumerant numera får de superfina omslagen!

Läppstiftsglans

I butikernas sminkställen för tillfället överröses vi utav både härligt neutrala och poppigt färgglada läppstift. Det många av dem har gemensamt är dess feta, vårdande, halvtäckande och glansiga resultat. Perfekt för alla läppglansmänniskor därute som vill våga gå ett steg längre. För det är just vad dessa stift är - en kombo utav läppglans och läppstift.



Min favorit i temat är Diors addict lipstick som ger supersnygg glans, härligt återfuktade läppar och finns i hela 44 nyanser!

Andra alternativ i samma kategori är:
Sensai by Kanebo deep moist shine rouge - Konsistens som ett läppbalsam!
Lancomes L'absolu nu - finns i kanonsnygga nude toner.
Clinique Buttershine lipstick - Smörigt som det låter, ypperlig glans.
Isadora Jelly Kiss lipstick - Smakar fantastiskt och ger semitransparent färg. Budgettips!

Mer citrus åt folket!

Citrusfärger och konkreta frukt prints är på topp i år. Stella McCartneys citroninspirerade vår/sommar-kollektion har synts lite överallt på bloggar, i tidningar och inte minst på svenska Elles framsida. Jag gillar denna trenden! Superhärliga färger som smittar av sig. När jag var på Kappahl häromdagen hittade jag en supersöt sommarklänning med citrusfrukter på. Tyvärr är passformen där lite svår så jag fick ledset lämna kvar den på galgen. Gissa då min lycka när jag igår surfade in på Ginatricots hemsida och fick syn på nedanstående härliga budgetvariant. Kommer absolut att vara en favorit i sommar!


Sur av citroner?! Nej snyggast och gladast i sommar!


Gina Tricot 149:- Perfekt!

Lite shopping

Eftersom att jag inte shoppade något i Stockholm annat än ett litet läppglans (shit vad jag är imponerad) så tog jag tillfället i akt att springa runt på stan i Kalmar idag i brist på något annat att göra. Köpte äntligen ett par jeans! Efter en timme i provrummet på JC så fann jag (och den hjälpsamma och tålmodiga kassörskan) det perfekta paret. Ett par Lee Scarlett fick det bli. Och med en svart topp på Vila och en liten väska från Åhlens så blev outfiten perfekt. Och jag avsevärt mycket fattigare!


Lee Scarlett sitter snyggare i verkligheten än på bilden från JC.
Söt cardigan för ljumna kvällar från Vila.

Min Stockholmshelg i bilder!

Här kommer en lite kik på lite utav det jag och P har haft för oss i huvudstaden denna helg.
Fredagkvällen spenderade vi på Michelangelo i Gamla Stan. Här är jag och Olle.

Per och Annie var glada att ses!
I det fina lördagsvädret gick vi en liten sväng till Gröna Lund.
Sol, hav och underbart.
P njöt också.
En ceasarsallad på Blå porten var en perfekt lunch.

Stockholm över helgen

Imorgon bär det av mot huvudstaden igen. Hoppas vi åtmisntone får lite fint väder så att man kan njuta av sthlm i vårskrud. Blir det dåligt väder (vilket det ryktas om att det ska bli) får vi nog strosa runt i butiker eller se om vi kan hitta på något annat alternativ hela helgen.
Ska i alla fall se om jag kan få tag i detta blåa lipgloss, Gloss Pur #11, från YSL som ska ge intrycket av vitare tänder. Dyrt läppglans? Jepp! Billigare än tandblekning? Taget!


Har dessutom testat Schwarzkopf nya hårfärg Perfect Mousse idag. Mitt hår behövde en ordentlig uppfräschning och det var verkligen moussevarianten perfekt för. Superlätt att applicera och fina toner! Jag använde mig utav #6.68 Hasselnöt (Stort plus att Schwarzkopf har börjat använda svenska siffersystemet på härfärger istället för det tidigare tyska!).

Lägger upp bilder imorgon på färden för nu är klockan mycket!
& därmed godnatt

Jobbtime

Varit i skolan och arbetat med vårt projekt med Konstmuséet. Nu är det dags att sticka iväg till Kicks för 4 timmars jobb. Hoppas det är mycket folk på stan idag! Ikväll blir det hockeykväll hos Anja och Simon. Hockey är inte min favoritsport precis men man får ju ställa upp för laget.

Skriver sen! TJO

(Parantes)

Äntligen tror jag att bloggen funkar som den ska igen! Har varit massa krångel med publiceringen som inte funkat som den ska. Men nu är vi på G.

Gårdagens make.

Kvällens make: Sotade ögon i svart och guld.




Bas - Primer Photo finish, Smashbox
Teint miracle foundation #03, Lancome
Teint miracle concealer #01, Lancome
Invisible matte puder, Clinique
Shading M/S Smog, MUS
Rouge Blush Posh, MUS

Ögon - Lid primer, Smashbox.
Ögonbrynspenna darbrown, H&M
Micro/Shadow dry lake, MUS
M/S pollution, MUS
Amberlights, MAC
Dazzlelights, MAC
Svart Kajal, Isadora
HypnoseDrama WP, Lancome

Läppar - Colorsensational #882 Choco pearl, Maybelline

Lördagens!

Igår skulle Anja och jag haft lagamat/filmkväll. Men så blev inte fallet. Sofia kom ner för att hälsa på. Köppizza följt av spontan-utgång fick bli kvällens tema. Efter att ha fastnat i en hiss och blivit räddade av brandmän så lyckades vi iallafall ta oss till Vallen för att dansa/trängas på ett proppfullt dansgolv. Men kul och oväntad kväll!


Anja och Sofia var peppade till tusen.


Tripp, trapp & trull.

Lilla Concealerskolan

Om jag fick välja den viktigaste produkten i min necessär så skulle det absolut bli min concealer. Denna lilla trollstav som på ett kick ljusar upp, döljer och ger mer lyster till hela makeupen. Förtillfället använder jag Lancome's Teint Miracle Concealer #01.

Concealer eller täckstift? Är användningsområdet att dölja mörka ringar och ljusa upp runt ögonområdet samt näsvingarna så är en concealer i form av en penna med penseltopp det smidigaste. Denna variant blir mer lättflytande och highlighteffekten större. Välj alltid färgen ljusare än din egen hudton och rosa toner dämpar blå!
När det kommer till att täcka blemmor och finnar så föredrar jag ett täckstift. Fetare i konsistensen och mer heltäckande. Denna gång i samma nyans som din hudton. Är den för ljus så syns skavankerna ännu mer!
Min concealer lägger jag först under ögonen för att dölja mörka ringar. Lite lätt under brynet för att lyfta och ljusa upp. Runt näsvingarna för att ljusa upp röda partier och även på näsryggen. Lite lätt på hakan.
En ljusreflekterande concealer passar också utmärkt som highlight överst på kindbenen.

Tips! Använd alltid ringfingret när du duttar in concealer. Det fingret är svagast och ger ett snyggast resultat!

Reklambilden för Maybellines Lumi touch concealer visar highlighteffekten från den ljusreflekterande concealern.


Min topp 5 för concealers & täckstift
1. Teint Miracle Concealer, Lancome ca 325:-
Bästa under-eye-concealern jag har testat! Ljusreflekterande pigment som ljusar upp kanon om den så används på kindbenen eller under ögonen. Lättflytande och superlättarbetad. Snygg silvrig penna som ger lite extra vardagslyxig känsla i necessären.
2. Airbrush Concealer, Clinique ca 210:-
Lättmålad penselconcealer som passar bäst under ögonen. 100% allergitestad. Inte riktigt lika ljusreflekterande som den ovan.
3. Dream Lumi Touch Concealer, Maybelline ca 110:-
Maybellines nya gelbaserade concealer med ljusreflekterande pigment som ljusar upp det parti som önskas. Budgetfavoriten!
4. Perfect Coverstick, Isadora ca 75:-
Bästa coversticket enligt mig. Lagom krämigt och mycket täckande. För fett för att använda under ögonen men på finnar och liknande är det just perfekt!

5. Mastertouch Concealer, Maxfactor ca 110:-
Mer täckande pigment än ljusreflekterande. Ger ett snyggt lite täckande reslutat på mörka ringar och det är det användningsområdet som den gör bäst.

Duwop by Petra

Nu har vi fått in Petra Tungårdens sommarkit för amerikanska Duwop i butiken.
Duwop är kända för sina underbara lipplumpers LipVenom och Petra Tungården är känd från den nätbaserade tv-showen Glamourama som nu är aktuell med säsong två (förra säsongen hade trots allt 2,5 milj tittare). Petra är även bloggare på shecity.se och chefredaktör för Bubbleroom magazine.
Summer Essentials inspired by Petra består av ett korallrosa plumpande (förstorande) Venomgloss, ett persikofärgat rouge, en trioskugga i matchande färger och en champangefärgad highlighter.
Min favorit är utan tvekan den perfekta highlightern som går att använda till så mycket. Bland annat på kindbenen, under ögonen (under concealern), eller som uppljusande på ögonlocket. Bästa produkten för att fräscha upp sommarlooken efter en dag på stranden!
Duwop's Summer essentials inspired by Petra
I Glamourama får vi följa Petra Tungården, Michaela Forni och Anna Hibbs.

Intensiv dag i storstaden

Glömde kameran, såklart..

Morgonen startade tidigt steg upp 4.30 för att hinna göra mig iordning och sen ta flyget från Kalmar till Stockholm strax innan sju. En timme senare befann jag och J oss på Bromma Flygplats. Galet vad smidigt det är att flyga från lilla Kalmar, men lite halvcreepy med små, (2+1) dånande propellerplan.

Imponerande snabbt och bra hittade vi fram till Estee Lauders huvudkontor i Vasastan och bjöds på frukost innan det var dags för kursstart. Dagens upplägg var en förmiddag som handlade om bland annat Cliniques 3-stegs system medans eftermiddagen tog upp speciella behov som finnar, rodnader, torr hy och dess produkter och fördelar. K som höll i kursen är kanon duktig i sin utbildningsroll och dagen rusade förbi med info varvat med aktiviteter som jeopardy och andra övningar.

När kursen var slut så spenderade Jag och J en timme på stan. Hann bland annat med några inköp i MACs disk på PUB. Ögonskuggorna Rule och metalliska Amber lights. Sedan var det dags att åter styra stegen mot Bromma.

Efter en incident i säkerhetskontrollen pga för mycket skönhetsprodukter i väskorna kom även vi på planet och halv nio landade vi, trötttare och tröttast, i Kalmar igen.

Otroligt intensiv dag men superintressant kurs och kul att komma till Stockholm! 

 
Cliniques grundpelare (sedan 1967!) är 3-step Skincare System. Innefattar facial soap, clarifying lotion och moisturizing lotion. Finns att kombinera till alla hudtyper. Själv är jag en trea (vilket betyder behagliga kinder och fet t-zon).

Anti-blemish solution arbetar för en irriterad, igentäppt och finnig hy. Rekommenderas ofta av hudläkare för den hy som blivit utsatt för en uttorkande aknebehandling.

För den kanske rodnande-, rosacea-, huden finns redness solutions. Kommer även att släppas en foundation i denna serien snart! 

Repairwear Laser Focus är ett serum som arbetar som en laserbehandling. Resultat på linjer syns direkt och arbetar väldigt mycket med de skador som än så länge ligger osynliga.

& därmed godnatt

Clinique

Klockan är tio och jag måste sova nu!
Upp supertidigt imorgon för att åka till storstaden på Cliniquekurs. Spännande! 

Vegas Pink & Waikiki Orange

Nya Mavalalacken ur kollektionen Mavala Art Colors är klara och fina färger utan pärlemor. Supersnygga färger till första brännan eller fuskvarianten.
Tips! Matcha lacken med läppstiftsfärger i samma kulörer (men fundera över ordentligt om du väljer att matcha turkost med turkost).

Själv kör jag det knallrosa Vegas Pink och det korallorangea Waikiki Orange.

3-Steg till en fräsch vårhy

Värme och sol resulterar short, linnen och dessutom större anledning till att vara extra vårfräsch.
Tänkte därför gå igenom ett litet 3-stegsprogram som gör en avsevärd skillnad.

1.Scrub/peeling
Skrubba kroppen med en kornpeeling för att bli kvitt med de döda hudcellerna. Upprepa lättare varannan till var tredje dag för bästa resultat med efterföljande BUS-produkt. Skrubba i cirklande rörelser mot hjärtat för att sätta igång bättre cirkulation och dränering i kroppen. Kanon för celluliterna! 
Tips! För bästa resultat på kroppen använd även skrubbhandskar.

 2.Återfukta
Återfukta alltid kropp samt ansikte för att få en jämnare färg med BUS-produkten. Extra noggrant på knogar, knän och armbågar som suger åt sig lätt.

3.BrunUtanSol
Smörj dagligen tills önskad färg är uppnåd. Sedan var tredjedag istället. Kom ihåg att skrubba lätt för jämn och hållbar färg. Använd olika produkter för kropp och ansikte!
Även om du har BUS, glöm ej solkräm med solskydd för att inte bränna dig och dessutom tappa färgen mycket fortare.

Sådär vårfräsch och fin!


Budget/Lyx tips på passande produkter:
Skrubb
Weleda Birch Body Scrub ca 130:-
Clarins Smoothing Scrub ca 400:-
Fuktlotion
Nivea Moisturising Lotion 55:-
Biotherm Lait Corporel 305:-
Brun Utan Sol
Hawaiian Tropics Sun Dial 145:-
Lancome Flash Bronzer 320:-