Rituals

 
 
 
 
Dessa fantastiska produkter är på ingång i butiken!
De lyxiga kroppsvårdsprodukterna från Rituals är inspirerade av just ritualer i världens olika kulturer. Jag fastnade direkt för den detoxande Ayurveda ritualen från Indien och håller på att prova mig fram bland några av produkterna så lite recensioner kommer inom kort!
 
Rituals ♥

Dagens Make

 


 
Bas - Kicks Concealer Trio
BareMinerals ready foundation #R250
Smashbox highlight Shimmer
BareMinerals ready blush #The one
 
Ögon - Isadora Highlight & lifter Pen
Isadora eyeshadow palett #Matte Chocholates
MaxFactor Liquid effect Pencil #Brown Blaze
Isadora BigNBold Mascara
 
Läppar - Lancome Rouge in love lipstick #322M

Skin Treat

Jag provar just nu den rättvisemärkta handkrämen från Skin Treat-serien som börjar dyka upp i butik redan nu. Handkrämen är mycket fuktgivande och närande för de allra torraste händer. Godsaker som aprikoskärnolja, sheasmör, macademianötsolja och olivolja är pressade ner i den här supersnygga tuben under namnet Pure Natural Oils
Jag applicerar ett rikligt lager vid bedtime och vaknar med mjuka, återfuktade händer.
Skin Treat produkterna kommer även i en unisex-serie och formula som heter Virgin Olive Oil.

Skin Treat Pure Natural Oils Hand Cream kostar 69 kronor

Dagens Make - READY

Nu har jag sminkat mig med Ready-foundation från BareMinerals och ojoj vad snabbt det gick. Foundationen täcker snabbt och smidigt men att täcka lite extra med concealer på plitor och problemområden var för mig ett måste innan jag svepte på Ready. Det blev ett jämnt resultat med ändå ganska mycket lyster, en fetare hy kan nog behöva matta ner t-zonen med ett transparent puder. Produkten ser mörkare ut just vid applikation sen blir det kanon. Jag använder #R250 som tillhör mediumfamiljen och är den neutralaste av tonerna, varken gul (varm) eller rosa (kall).
 
Älskar att BareMinerals har kommit med Ready-sortimentet. Det passar alla oss som inte gillar lösprodukter och spill i necessären/väska. Det går smidigt, snabbt och är dessutom otroligt snällt mot huden.



 
Bas - Smashbox color correcting primer
Kicks Concealer Trio
BareM Ready Foundation #R250
Kicks Bronzing Powder #Brazilian goddess
BareM Ready Blush #The One
 
Ögon - BareM Ready Quad 4.0 #The Truth
Loreal Superliner perfect slim
Chanel Le Volume mascara
 
Läppar - Kicks lipliner #Stiletto red
YSL Rouge Volupte Shine #12
 
 

BareMinerals storsatsar

 
BareMinerals lanserar i vår sin största satsning sedan BareMinerals lanserades i Sverige. READY-Foundation är nyheten som ska ge den där perfekta ytan på bara några svep. En kompakt foundation i 100% mineraler, inga konstigheter och du slipper allt spill som ett löspuder ger. En ny borste, Precision face brush, lanseras tillsammans med foundationen för perfekt täckning och precision. Den nya foundationen kräver inte längre de roterande rörelserna som original utan bara dutta mot kakan och sen svepande rörelser längs med ansiktet.
READY-foundation är fullproppad med mineraler från havet som ger antioxidanter och skydd til huden förutom solskyddet med faktor 20 som finns i. Denna lilla dosa är också otroligt fuktgivande och ger den där energifulla glöden till hyn. För en hy som lätt blossar komplettera gärna med Prime Time Neutralizing innan applicering av foundation, den ger fin lyster och dämpar rödhet på ett kick.
Nyheterna släpps i butik någon gång i början av April.

Jag fick hjälp att matcha hy och foundation av BareM tjejen Dominika.
 
Min kollega Ewelina fick såklart sin perfekta ton matchad också.
 
Imorgon ska jag prova dessa spännande nyheter och se om resultatet blir så bra som jag hoppas!
Natti Natt

Ledig Torsdag


Damernas Värld - Nagelgodis Tart Deco från Essie & Olja från OPI - Rosebud läppbalsam - Tiger of Sweden

Ögonbryn i fokus


 
Hos svenska Isadora är just nu ögonbryn i fokus. Och vad är viktigare för en helhet när det kommer till makeup än just brynen. På min önskelista just nu står en vattenfast ögonbrynspenna, den ljusa highlight kritan och en transparent brynfix sen är våren räddad. 
 
Tips! Trött på pincetter som inte noppar, klipper av stråna och blir slöa direkt. Investera i pincetternas pincett från  ögonbrynsmärket Anastasia Beverly Hills. Den är så värd varenda öre (av de 250 kronor som den kostar).
 
 

Dagens Make



 
Bas - Smashbox Photo Finish Primer 
Diorskin Forever Foundation
Kicks Concealer Trio
Kanebo Total Finish powder #TF203
Kicks Bronzing powder #Brazilian Goddess
 
Ögon - Isadora Eyephoria #05 Chrome 
MUS microshadow #pollution
Lancome eyepencil #black
Chanel Le Volume macara
 
Läppar - Dior Rouge Nude #169 Grege

Hejdå eller på återseende?

Imorse tog min rengöringskräm från Chanel slut. Mousse Douceur har varit mig otroligt trogen i snart ett år. Där snackar vi valuta för pengarna. Med ett mjukt, silkeslent lödder så passar den perfekt för en normal/kombinerad hy och för den som gillar att tvätta med rengöringstvål och vatten efteråt. Den löser orenheter och lättare makeup, inte eyeliner, läppstift och vattenfast mascara alltså. Då behövs kompletterande produkt.

Efter ett års användning så är jag nu trött på denna rengöringen och vill testa en massa andra varianter men när jag väl ska vara ekonomisk i framtiden så är Mousse Douceur ett utmärkt alternativ. Så på återseende absolut men inte ännu på länge!

Pris ca 440 kronor

tröttast i stan

Ikväll är jag för trött för mitt eget bästa. Soffläge och sortera ut min mapp på P's dator får bli den största ansträngningen. Har ju lovat det ett tag nu.. Kanske kan få den några gb mindre.. 

Hårinspo

Filippa K 2013 ger oss begär efter det perfekta håret. Såhär vill jag se ut i sommar både med frisyr och bomberjacka!

Kategori:

KicksOff del 2

Eftemidddagen var fylld med nyhetsupdates och säljtekniker för att ta våra butiker till nästa nivå. Annika R Malmberg som föreläste är grym och man blir superinspirerad. Alla inom service och handel borde verkligen se till att komma i kontakt med henne på något sätt, antingen genom föreläsningar eller genom hennes böcker. 

När det kom till att snackas om nyheter för egna Kicks Private Label så kan jag glatt meddela att det kommer en fairtrade-märkt kroppsvårdsserie under namnet Skin Treat. Denna lanseras i butik v14 och är riktigt trevlig både att se och känna på. Förpackningarna kommer tilltala både tjejer och killar och har grundingredienser som olivolja, aprikoskärnolja och sheasmör. Så småning om kommer även efterlängtade Eau de Toiletter i dofter från de tidigare kroppsserierna som exempelvis Clean Laundry och så kompletteras med nya underbara Spring Green. De nya hårprodukterna som lanserades förra veckan bygger på att kunna anpassa sin "hårgarderob" efter hårtyp och behov. Här finns allt från shampoo, primer, hårolja och tre olika torrshampoo. De flesta produkterna finns även i reseförpackningar. 

En liten sneekpeak på vårens nya produkter.

 

 

KicksOff

Nu ska jag iväg på lite KicksOff på Scandic Anglais med föreläsning av Annika R Malmberg och sen förhoppningsvis massa info om de nya hårprodukterna från Kicks Private Label som lanserades förra veckan. 

 
 
 
 

Essie Avenue Maintain


 
Med inspiration från Paris är Avenue Maintain ett av Essie's fokuslack under våren.
Det är flirtigt, himmelsblått och snyggt både på ljusa fingrar och på sommarbruna. 
Vad tycker ni om blått lack?

Söndags BUS

Applicerade precis ett lager med St. Tropez Bronzing Mousse.
Såhär blev resultatet direkt efter applicering!
 
Ingen smickrande bild men det bjuder jag på.
Men här ser man tydligt att mitt högra vintervit/rosa ben ser ordentligt glåmigt ut i gemförelse med det vänstra på bilden som fått en ton fräschare ton direkt. Färgen duschas av efter 4-12 h och då framträder den riktiga brun utan sol tonen.
 
Innan jag applicerade Bronzing Mousse med min vante så tog jag lite tunn fuktlotion ( Biotherms Eau Ocean Hydration gel är perfekt ) på torraste partierna på armbågar och knän. Smörjer man för stora områden eller använder för fet kräm så fäster inte Moussen och resultatet blir då fläckigt.
 
St. Tropez bronzing mousse kostar 299:- för 120 ml och 499:- för 240 ml. 
En applikationsvante kostar 59:- 

St Tropez

Jag och min kollega spenderade morgonen med att informeras och inspireras av brun-utan-sol-märket St Tropez. Produkterna finns sedan en tid tillbaka på Kicks och jag tror att inom kort kommer de ligga i topp av BUS-försäljningen i Sverige. I England, Australien och USA är de redan marknadsledande med stora marginaler till de andra konkurrenterna.
St Tropez var först med BUS-produkter för salong både när det gäller spraytan och manuell salongsbränna och är nu en stor aktör vid events som fashion week, oscarsgalan och andra liknande evenemang. Kändisarna köar för att få den perfekta brännan medans modellernas hy skulpteras efter designernas önskemål med någon som kallas skin finishing. För en perfekt hy behöver inte vara brun, den kan bara ha den där perfekta fräscha lystern.
St Tropez sortiment (i Sverige) kan delas upp i tre olika kategorier nämligen - Self tan, gradual tan och instant tan.
Self Tan är den klassiska BUS-serien med ett hållbart och färgrikt resultar. Färgen tar ett tag för att sätta sig och eftersom att dessa produkter har en såkallad "guidecolor" (mörkare ton för att man ska se tydligt vart man smörjer) så behövs en dusch 4-12 timmar efter insmörjning. Då blir färgen som snyggast. 
Gradual Tan är en serie med lotioner som bygger färg allt eftersom. För den som inte är så van vid BUS eller som vill ha en fuktighetslotion bevarar färgen från sin Self tan produkt. 
Instant Tan ger färg direkt och är wash off produkter liknande makeup för kroppen. Ger inget bestående resultat utan försvinner vid nästa dusch. Perfekt för ett impulsevent eller för sista touchen på din förberedda selftannade hy.
Även lysterprodukter finns att komplettera med för den perfekta glöden.
 
 
Nu ska det minsann bli BUS hemma hos mig!
 
Byebye vintervita hy
 
 

Vår hos Marc Jacobs

Även om det snöar här i Stockholm så är det iallafall vår hos Marc Jacobs. Med 3 begränsade upplagor av storsäljarna Daisy, Daisy Eau so Fresh och Oh Lola! så kan man inte låta bli att drömma sig iväg bland bär, blommor och fruktiga noter. Jag tycker de är jättefina alla tre men Daisy Sunshine Edt kvalade direkt in i mitt dofthjärta. Den är fräsch och fruktig utan att bli för söt med inslag av guava,mandarin och liljekonvalj,- crawings japp! Daisy Eau So fresh sunshine är en sötare men ack så härlig jordgubbshistoria som piggar upp och sticker ut från tidigare M.J. dofter. Oh Lola! Sunshine Edition är en krispig doft som utvecklas till ett mjukt fluffigt vårmoln med inslag av vanilj.
Hitta din egen favorit!
¨
 
 
 

 

Miss Dior

Miss Dior Eau de Toilette nylanseras nu med en ny doftkompostion och dessutom till min glädje med en tvål som nu även finns att hitta i Kicksbutikerna och på kicks.se 
 
 
Doftnoter
Topp - Blodapelsin essens
Hjärt - Neroli och ros essens
Bas - Patchuli essens
 

Resfeber bland vårkollektionerna

Just nu har nageltillverkarna städer och resorter på hjärnan, salongslack som OPI och Essie är vårens storsäljare och de är bägge inspirerade av storstadsweekends så i vår kan man välja lack efter destination. Eller kanske destination efter lack.
 Avenue maintain är t.ex. en hyllning till Paris blå vårhimmel medans ett av mina andra favoritlack Maximilian Strasse her symboliserar München, båda lacken från Essie. OPIs Suzi's HUNGARY again! är den perfekta klara korallrosa färgen och kommer att få följa med mig till just ungern senare i vår. Borde kanske även investera i ljuslila You're such a Budapest!?
 
 
 
 
Vart åker du i vår?

För djurens rätt!

 

Färdigåkt för i år

 
 
 
 Hemma i Stockholm igen efter några härligt soliga dagar i Sälen.
Ses igen nästa år.

Gårdagens Make



 
 
 
Bas - MaxFactor Facefinity 3in1 foundation #60 Sand
Lancome Star Bronzer Mat #03
Bare Minerals Ready blush #The One
 
Ögon - MUS microshadow #Pollution & #Satin
Lancome Plume liner 
Chanel Le Volume mascara 
 
Naglar - OPI #"Suzi's hungary again."