Lyft lystern med solpuder

Bronzers, solpuder, terracottapuder? Kärt barn har många namn. Och nu är solpudrets tid åter här. Vi som inte hunnit ligga och gotta oss i solen så mycket ännu använder denna underbaring för att fuska fram en solkysst look medans ni andra som är på god väg över till den mörka sidan plockar fram lystern och det där lilla extra med solpudret.

Marknaden bjuder på mångder av varianter i alla olika märken och att hitta rätt är inte alltid lätt. Bestäm dig först för hur du vill använda ditt solpuder. Ska du skulptera och smalna av ansiktet? (då är ett tvåfärgat puder perfekt). Om du istället mer satsar på en solbrunlook välj då om du vill köra matt eller lystrigt variant, löspuder eller i kompaktform?

När du applicerar ditt solpuder för en solkysstlook tänk på att applicera på de områden där solen träffar ansikte och bringa först. På kindben, panna, näsa, haka och nyckelben brukar vara det ultimata. (Blir du lätt fet i hyn använd med fördel då en matt variant.)
Vill du istället skulptera fram en smalare ansiktsform använd ett tvåfärgat puder och applicera den mörka utav tonerna under kindbenen, vid tinningen och precis under käkbenet. Den andra tonen läggs på kindbenen, näsa, panna och haka för att tona samman de två färgerna.

Pudra på! (Men undvik bronzer i hela ansiktet, indianpuder a la 80-tal är inte okej!)



Chloé S/S11 

Guerlains klassiska Terracottapuder säljs i genomsnitt var 25:e sekund dag in och dag ut över hela världen.

Ett tips för en ljus hy är att välja ett solpuder med rosa lyster i, det blir naturligare.



Själv gillar jag Isadoras stora budget variant i #87 Golden Tan.

Kommentera inlägget här: