Fikadag hela dagen

Vad konstigt, inlägget nedan om chanellacket skrev jag för typ en månad sedan och nu laddades det upp?! Weird.

Idag har jag haft en galen fikadag och hunnit fika med farmor & farfar, julia och lisa. Känns inte som att jag gjort något annat än ätit på hela dagen. Kul att hinna pricka av de man vill när man är hemma iallafall då blir inte längtan lika stor sen. Imorgon åker jag tillbaka till Stockholm och även om det är underbart mysigt att vara hemma i Karlshamn så saknar jag P. Dessutom ska ju vi bli riktigt fit med start från denna vecka, träningskort check och inga kakor eller godis. (Känns som att jag har ätit tillräckligt för ett helt år idag.)

Slänger upp en inspirationsbild på årets finfina jullook från Dior med supermodellen Karlie Kloss.

Röda läppar funkar varje gång!

Naglar à la Chanel

Chanels trendlack nummer 1, Peridot, fick klä mina naglar idag.

Skalbaggsfärger på nagellack är stort i höst/vinter. Isadora kommer med budgetvarianten.

TommyGuns

Tommyguns är ett brittiskt salongsmärke baserat på mycket naturliga råvaror såsom blom- och fruktextrakt. De satsar mycket på doft och unicitet vilket även förmedlas på deras produkter. Dessutom är de snygga och får gärna stå uppradade i mitt badrum!

Idag har jag provat deras Jasmine and WildNettle shampoo för färgat/skadat hår samt deras (överbloggade) intensivvårdande och färgbevarande mask. Shampoodoftenav jasmin var alldeles underbar och jag gillar verkligen att det kändes närande och fick mitt hår riktigt mjukt. 
Color Save intense Masque ska helst verka i tio minuter men när tiden inte finns till funkar även snabbvarianten. Upplevde min hårfärg intensivare än vanligt och kändes som en salongsprodukt med hög klass i konsistensen. Ska ge den chans att sitta i längre någon dag. Väl godkända!








Piffa lacket

Sugen på lite höstglittriga naglar. Använd din glittereyeliner ovanpå lackade naglar, låt torka och försegla med topplack. Lätt fixat och festfint i ett kick.


Gråa lacket är Diors Perfecto och eyelinern heter Showstopper och kommer från Makeupstore.

Smokey Eyes á la Carrie

Lördagsfilmen fick bli Sex and the city 2 och vid slutet så är jag varje gång alltid lika betagen av Carries kajal-målade ögon. Kattigt, mörkt och så snyggt! 




Beyonce gör det bra också.



Använd en riktigt krämig och kolsvart kajalpenna likt denna ovan från Maybelline (89:-). Smeta på ordentligt innanför, under och över ögat. Missa inte kattformen (satsa mot brynets ytterkant så blir proportionerna rätt). Sudda med en guldskimmrig ögonskugga och taadah, Look á la Carrie!

Graffiti Nails Glitter

Testade Isadoras nya Graffiti Nails Glitter. Det blå glittriga krackerlacket kom till sin rätt ovanpå mitt blå. Enkelt sätt att piffa upp ett par dagars gammalt lack. Går snabbt och ger stor effekt. Dock lite extremt kan jag tycka, oftast är enfärgat faktiskt bäst.
But still, every girl loves her glitter.





Ska även testa grå bas med silver ovanpå någon dag.

Halloween

Efter som att det denna helg firas Halloween runt om i världen så kan jag inte låta bli att tänka tillbaka på Psycho Circus som sattes upp sista året på gymnasiet. Det blev så otroligt grymma sminkningar och effekter att det måste vara bland det roligaste jag någonsin gjort.




Frankenstein och fantomen på operan


Vilken snygging i hatt. Och att han dessutom blev min sen. Det är inte dåligt.


HAPPY HALLOWEEN

Home Sweet Home

Flög hem idag efter jobbet så nu är jag hemhemma hos mamma, pappa och molly i Åryd. Mysigt att vara hemma lite och att inte ha några direkta planer mer än att hinna ta igen lite tid med vänner och familj. När vi kom hem bjöd mamma på getosttoast med massa gottigheter. I love mammas mat!


En väldigt gammal bild av mig och Molly som jag hittade här hemma i bildarkivet.

Ansiktsoljor

Vi går mot kallare tider och ansiktet tar mycket stryk och behöver lite extra omvårdnad och kärlek för att inte bli torrt och fnasigt. En ansiktsolja är den perfekta lilla kompleterande produkten. Den finns för att balansera upp alla olika hudtyper med hjälp av olika essentiella oljor. Någon droppe tillsammans med ansiktskrämen, på speciella problemområden eller istället för din dagliga kräm är perfekt för vintertrött hy.



Tipsprodukter!
1. Clarins Lotus Facial Oil, balanserande för kombinerad hy, 435:-
2. Weleda Almond Oil, lugnande för känslig hy, 199:-
3. Estelle & Thild Rose Otto Facial oil, närande för torr/mogen hy, 375:-
4. Estelle & Thild Facial Oil, parfymfri för känslig till normal hy, 355:-

Livets mysterium

Gick in på åhlens för att lämna tillbaka en hårfärg och kom ut med en jacka.
Varför är det alltid så att när man bestämt sig för att man inte får handla så ska man hitta det där som man så gärna vill ha och inte riktigt kan låta bli? Det måste vara ett av livets mysterier.

Mörk bild, men kanske går att se lite av min nya jacka.

To do today:

-lämna böcker på bibblan
-packa för morgondagens hemresa
-förbi åhlens
-lämna tillbaka hyrfilmer
-fixa iordning i lägneheten
-få någon bra bloggidé
Tillbaka när allt är fixat. Hej!


Onsdag

Kände för lite färg idag så läpparna är målade i Cliniques klarröda Flamenco och naglarna i Essie's Aruba Blue. Idag är det kampanjbyte så det betyder fullfart på jobbet. Jobbar till stängning sen blir det Bondesökerfrukväll.

I love...

Visst är de alldeles fantastiskt söta den här serien som nu kommit till Sverige. Härliga dofter som Blueberry & Smoothie och massa olika varianter för just dina behov. Skrubb, dush/bad-tvål,  bodylotion, handcreme och bodybutter.
Raspberry & Blackberry är min favorit. Jag blir alltid lika glad när jag plockar upp min rosaröda lilla handcreme ur väskan.

Nagellacksspecial

Såhär glad blev jag av Plaza's nagellacksspecial i samarbete med Essie. 25% av kosmetikhandeln inkomst består av nagellackspengar. Klart det ska finnas en tidining om denna lilla oumbärliga målarfärg. Massa trevliga tips och tricks för de finaste naglarna och makeupen som matchar till.
Essie's vinterlack går i härligt frostiga pastelltoner.

Sotig Tisdag

Lite sotade ögon fick det bli idag för att jag inte hade något bättre för mig. Har använt mig av Mac's Paint pot som primer, sen en svart kajalpenna och ovanpå det svarta skuggan Pollution ifrån Makeupstore. Suddade kanterna med en mjuk stor pensel med beige skugga på. Markerade fransraden både ovanpå och under med svartkajal. Mycket svart mascara, om jag får välja Hypnose Drama från Lancome. På läpparna ljusbeigea Vanilla Truffle från Estee Lauder i sann Maria Montazami anda.

Stickat

Det är höst och jag älskar alla stickade tröjor och mysiga halsdukar som man får plocka fram ur garderoben.

Grooming?

Annie och jag gör en liten ansiktsbehandling på P. Niveas porplåster är det som gäller. (De funkar faktiskt!)


Världens sötaste!

Ny look på bloggen, vad tycks?

.

In your dreams

Måste bara visa upp denna skönheten från makeupmärket Too Faced's julkollektion. Har ni sett någon vackrare?! 9 ögonskuggor, 3 rouge och 3 läppgans. Baby, All I want for christmas is this.

Finns att köpa på bland annat Nelly.com för 449:-

Versacemania


Inte nog med att H&M inom kort släpper sin Versace-kollektion (17 november i think) i utvalda butiker för nu i dagarna har de även lanserat sin nya doft Yellow Diamond. Nykomlingen påminner en aning om föregångaren den rosa Bright Crystal men med lite mer edge och noter som päronsorbet, citron, apelsinblomma och mysk. Visst låter det gott! Årets julklapp kanske?
Gult är inte fult! Så snygg flaska och förpackning!

Mademoiselle

Min nya bodylotion är helt otrolig. Smörjde in mig litegranna innan vi gick ut igår och idag luktar jag fortfarande härligt gott! Fyndade klassikern Coco Mademoiselle nu på vår parfymkampanj och den är verkligen det ultimata valet för komma undan starka dofter. Med apelsin, ros, jasmin och lite vanilj så blir den så där ljuvt feminin istället.

Tips! Får du lätt huvudvärk av parfymer så välj din favoritdoft i bodylotion istället den ger en mjukare och inte lika koncentrerad doft.

Lördag

Har haft en jättetrevlig kväll med "gamla" tjejgänget. Tänk att alla har flyttat och hamnat så nära varandra, så konstigt. (Nu väntar vi bara på att Fia ska komma hem från amerikat.)

Kvällen spenderades på Restaurang Kungsholmen och med massa god mat och dryck. Mums!


Nu ska jag springa in och krypa ner hos min P.

Goodnight sweetheart goodnight!

Dagens Make

Kraftig eyeliner och rosaglossiga läppar är superlätt och funkar både till vardag och fest. Jag har använt Maybelline's gel eyeliner för att få en hållbar och svartsvart ögnmakeup tillsammans med mycket svart mascara. På läpparna är det Addict Lipstick i färgen Diorkiss ger lagom färg och vårdar hela dagen.
Nu ska jag på med jackan och sen ta mig en liten promenix.

Doft Doft Doft

Off to work.
Ni har väl inte missat att Kicks har 20% rabatt på alla dofter denna perioden! Passa på att handla julklappar eller kanske unna dig någon nyhet hemma i badrumsskåpet.
Själv är jag lite sugen på nya Clean Skin eller kanske Miss Dior Cherie.

Grått

Idag fick det blir Diors mörkgråa Perfecto på naglarna. Snygg och perfekto att ha som höstfärg!

Nyhetskväll hos Dior

Eftersom att jag spenderade kvällen hos Dior så är jag fullproppad av info angående deras nyheter i allt från dofter till makeup. Pratades mycket om nylanserade Dior Forever som är en foundation i både flytande och fast form som håller hela dagen och anpassar sig och balanserar upp den hy den appliceras på. En riktig höjdare för den som vill ha en hållbar och täckande makeupbas. Nya skuggorna Smoky Eyes demonstrerades och att blått är det nya svarta var ett genomgående tema under kvällen. (Även om jag kan tycka att svart alltid kommer att vara svart).
Min favoritnyhet är doften J'adore Eau de Toilette som kommer ut i butik nu i veckan. Den är en lättare variant med mandarin och neroli tillsammans med den klassiska j'adore rosen. En riktig fullträff enligt mig, den är lätt, feminin och precis lagom blommig.
Kolla in underbart snygga reklamfilmen för J'adore, med Charlize Theron, på Diors hemsida eller Youtube. Den är fantastisk!

Dior

Nu sticker jag iväg på Diors nyhetskväll. Skriver om det när jag är tillbaka om det inte blir allt för sent!
Dior Blue Tie Fall Collection 2011.

Mupparna för OPI

I och med lanseringen av nya Mupparna-filmen så bjuder OPI på en helt otrolig julkollektion. Med namn som Fresh frog of Bel Air och Gone Gonzo! så kommer 12 helt nya lack både i typiska glittriga varianter och i röda julfärger. Min favorit är utan tvekan rödglittriga Gettin' Miss Piggy With it (sista lacket på andra raden.) Den kommer vara mitt förstahandsval under hela december!

The Muppets lacken släpps i butik början av november.

Dagens Make

Pappa är här och hälsar på/jobbar så ikväll har vi varit och ätit pasta och pizza på Vapiano i Gamla Stan.

Ögonskuggor: Grålila Velvet, Svarta Pollution och en klar blå, alla från Make Up Store.
Rouge: Metall Cherry, MUS
Läppar: Rasberry Pink, Estelle & Thild (släpps nästa vecka i tre färger).

Britney

Tio år sen sist. Ikväll var det dags igen. Anja och jag bänkade hos högt upp med läsk och godis och fick trots avståndet se en riktig show. Visst tjejen har ju inte samma kondition som under Oops I did it again-turnen men sånt händer och nu ser hon ju faktiskt ut som en "normalviktig" kvinna. Mycket nya låtar och de är riktiga partyhits även varvade med baby one more time och Im a slave 4 U (<-gud vad jag älskar den låten). Klart Godkänt!

Galet kallt köväder men humöret var på topp.
Tackar Anja och Brittan för en mycket trevlig kväll

Lördag

Spontanfest at my Place-Klubba Imperiet-Jerusalem Kebab

FRIDAY

Slänger mig i soffan för att kolla på Robinson på tv4play, svintrött rent ut sagt. Senare ska vi på pizzakalas med P's familia. Sounds like a good friday. MYS!

Shopaholic

Var på jobbet på tok förtidigt idag. Hann iallfall med lite av både det ena och det andra, shoppa bland annat.

Gåvoperiod på både Biotherm och Bare Minerals. Vilket passade mig perfekt då det är lönedag. Köpte bästa deon eftersom att min andra sjunger på sista versen. En liten present till P också fick det bli i form av en body lotion som inte luktar varken blommor eller vanilj. På köpet följde en neccessär men lite krämer och lotions m.m. Inhandlade även nummer ett rengöringen för tillfället samt en ögonkräm från Bare Minerals Skincare och då blev även deras lipgloss och mascara medskickade. Vad mycket jag fick för pengarna! MEN ELINA, NGA MER PRODUKTER DENNA MÅNADEN!



Tips! Är du känslig så testa denna alkoholfria deo ifrån Biotherm. Den är superbra och väldigt snäll mot din hy.

Godnatt

Hair var bra, intensiv och galen. Nu är det sovdags, en ny dag imorgon med jobb. Dessutom vet jag inte när jag börjar så får gå dit extra tidigt för att inte klanta mig.



Nattinatt!


Hair the musical

Imorgon efter jobb i Solna så ska vi gå på musikal, Hair på Stadsteatern fick det bli. Ska bli riktigt kul och det var så himla längesedan jag var iväg på något liknande. Hoppas på spaceade outfits och härliga 70-tals feelings.
Looking forward to it!

0700

Godmorgon världen. Dags att kila iväg till jobbet tidigt idag. Min uppgift är att städa lite och ta varor innan vi öppnar. Får se om det kommer någon spännande nyhet, kanske armani's nya? I hope so!

Ha en fin dag!

En dag del 2

Hemma igen och måste säga att filmen var bra. Lika bra som boken. För de var väldigt lika, till och med replikerna var samma. Filmen var bara en kortare och mindre detaljerad variant. Både positivt och negativt filmen avklarade ju allt som var viktigt utan vidare långsinthet. Jim Sturgess som spelade den manliga huvudrollen gjorde det riktigt bra och trovärdigt. Och Anne var perfekt i rollen som Emma Morley. Inga överraskningar men sevärd film, speciellt om du inte läst boken.


Förövrigt kul idé med filmvisning kombinerat med produktevent. Mer sådana ja tack!

En dag

Nu ska jag iväg på förhandsvisningen av filmen En Dag. Läste boken i somras så ganska höga förväntningar på den måste jag säga och att Anne Hathaway är med är inget minus. Ekologiska hudvårdsmärket Estelle & Thild står för kvällen så blir troligen lite nyhetsinfo också.

På med höstjackan och kängorna så får jag återkomma med recensionen av filmen senare.





Superlätt make med plumpläppglans från Duwop och brunmmarkerade ögon.

Paint Pot's

När man arbetar hela dagarna eller om man ska ha en lång utekväll så är det viktigt med en schysst ögonskuggsprimer. Risken för nedfallande skugga och härliga ränder är annars överhängande. Fick ett tips av en kollega som tyckte att MAC's paint pot's var det bästa. Inhandlade en styck i färgen bare study och kan inte annat än att hålla med. Den här vattenfasta krämögonskuggan håller sig och övriga skuggor på plats hela dagen och gör dessutom efterföljande färger snyggare och starkare. 190:- och dryg som bara den, finns på Åhlens City, PUB och Kicks.se.

Andra bra ögonskuggsprimers är Smashbox Lid primer (230:-) och Lumene eyeshadow primer (ca 100:-).


MAC's paint pot's.


Vänster streck ingen primer = flammigt och dassigt. Höger streck primer under = lyster och färgstarkt.
Bilder säger mer än ord.

Imponerande Bare Minerals

Bare Minerals har länge varit nummer ett i världen på mineralmakeup så det var inte förvånande när de nu lanserade även en mineralbaserad hudvårdsserie. Och jag är imponerad måste jag säga. De naturliga produkterna arbetar med bland annat cellförnyelsen, minimera porer och ökad lyster.

Min favorit bland de nya produkterna är utan tvekan Deep cleansing foam. Det är inte många rengörigar som tar allt i ett svep, smink, mascara och eyeliner, men det gör verkligen denna. Så ren man känner sig efteråt! Underbar. Går att jämföras med Kanebo's rengöringar och man behöver bara en liten ärta till hela ansiktet, dessutom mycket trevligare pris än Kanebo (515:-) då denna ligger runt 280:-.




Nya favoriten i rengöringsdjungeln.

Dagens Make

Idag fick det bli en liten vardagssotning i svart och lite lätt grönmurrigt.
På ögonen har jag använt min nya paint pot från MAC i färgen barely nude. Den fungerar som en primer och gör att skuggorna sitter som en smäck hela dagen. Har även använt MUS svarta pollution och Clarins gröna jungle green tillsammans med Isadoras svarta penna och Cliniques High Impact Mascara.

Bvlgari Mon Jasmin Noir


Vackraste kampanjen för tillfället gör Kirsten Dunst för Bvlgari.

Bloggapp!

Nu är det sängdags efter en kväll med misslyckade pannkakor och Sex and the city på tv.

Nattinatti

Dakota Fanning för Marc Jacobs

OH LOLA
I dagarna lanserades Marc Jacobs efterföljare till storsäljaren Lola. Oh Lola är en friskare och mer sprudlande variant med fruktiga toppnoter och sensuell vanilj.
Barnstjärnan Dakota Fanning pryder pr-bilderna tillsammans med en överdimensionerad parfymflaska.

När ska de ge upp alla dessa stora flaskor egentligen? Bvlgari, Juicy Couture, alla kör stenhårt med de gigantiska flaskorna.
Världarnas krig-skådisen har växt upp och blivit modell för Marc Jacobs, inte illa.

Midnatt i Paris

Bio igår, såg underbara Midnatt i Paris av Woody Allen (Vicky, Christina, Barcelona) med stjärnor som Owen Wilson och Rachel McAdams. Otroligt glamourösa miljöer från 20-talets Paris. En ovanlig, surrealistisk men tankeväckande film om kärlek och att hitta sig själv. Se den!

Jag älskar 20-talets trender. Raka klänningar, fjädrar och fransar tillsammans med lagda vågor och sotade ögon. Det är mode!

Lördagsutflykt

Åh vilket underbart väder det var igår. Riktig sensommardag är detta så hösten ska vara så är det med glädje välkommen! Vi tog iallafall tillfället i akt och gick till Skansen och tittade på djur, (kelade med reptiler), åt glas och hade det lördagstrevligt. Hann även förbi Rosendahls trädgårdar,tänk jag visste inte att sådant här fanns i Stockholm.
I vårt rätta element, aphuset.
BFF?
Alldeles utslagen var stackarn i värmen.
Snyggaste syskonen i stan.

Girls Night Out

I fredags fyllde Ida 20 vilket innebar ett litet kalas. Kareoke, vin och dans. Mycket trevlig kväll!
Blev många av denna typen av låtar, mindre seriösa vill säga.
Girls night out
Blixten i ansiktet dock.
Topp/klänning frk,
Skinnshorts Vintage (mammas gamla),
Skor Vagabond,
Skinnjacka Vila.