längtan


 
14 November 

Hejdå eller på återseende?

Ska jag beskriva Sensai Silky Purifying Cleansing Oil med tre ord så får det bli - effektiv, mild och dryg. Väldigt väldigt dryg, den har ändå räckt till i stort sett varje kväll sedan i julas då jag började med den. Denna rengöringsolja löser allt och jag har inte behövt använda någon eye-makeup remover utan oljan har fått bort både vanlig makeup som vattenfast. Andra fördelar med den är att den känns mild, ger ingen svidande känsla i ögonen och känns skön och återfuktande.

Men som med alla bra saker så finns det även ett par mindre bra. Då den ingår i en två-stegs rutin för rengöring så måste man även ha en steg 2 för att få bort resterna från oljan som lämnas på huden. Jag förstår grejen, men det hade varit så skönt med bara en flaska. Den andra negativa punkten är väl att det blir ganska saftigt om man köper båda rengöringarna samtidigt då de kostar 515:- kronor styck. 

På sommaren är det speciellt viktigt att investera i bra rengöringsprodukter. Solkräm, svett och annat som vid längre användning kan täppa till huden behöver bort varje kväll, & morgon också om man är riktigt duktig. Många hudterapeuter rekommenderar att man använder först en rengöring som löser olja och fett och sen använda en efterföljande tvättkräm eller mjölk för att avlägsna vattenbaserade produkter.  

 
 
Jag kan varmt rekommendera Sensai's Cleansing Oil om du söker en ordentlig hudvårdsrutin som är dryg och prisvärd i längden. Och dessutom otroligt effektiv!
Men just nu är jag trött på den och längtar efter att prova andra märken.  
 
Sensai hittar du på välsorterade parfymerier och på bl.a. kicks.se

En doft av Paris

En riktigt rolig nyhet är Emma S. doft Rue de Varanne. Den är inspirerad av Emma Wiklunds (tidigare Sjöberg) tid i Paris när hon bodde på just Rue de Varanne.

Doften är pudrig och feminin utan att likna någon annan. Den är unik och känns fräsch och modern samtidigt som noter som ljust läder och mysk ger den en liten touch av vintage. Mig faller den helt i smaken då andra komponenter i doften bl.a. består av päron, apelsinblom och patchuli som är några av mina favorit "ingredienser".
Att den är en Eau de Toilette och inte en parfym gör att den passar perfekt både på dag och kväll då den inte är för tung men ändå sitter väldigt bra och ganska länge.


Rue de Varanne finns än så länge exklusivt på Kicks men lanseras om några veckor även till Åhlens.

30 ml 399:-
50 ml 499:- 

Spraya dig säker!

Jag är ju svag för solskydd med spray. Det är så mycket enklare att applicera, du riskerar inga vita ränder och dessutom blir hyn sådär snyggt glansig i solen!
Det som kan vara bra att tänka på är att det är lite svårare att dosera en solspray än en kräm. Ta alltid lite extra när du tror du är klar!

Här är två härliga solskydd med spray som får följa med mig på semestern, nämligen Biotherm Huile solarie Spf 15 och Clarins Radiant Oil Spray Spf 6, den sistnämnda funkar även kanon i håret.

Dagens

Min dag har spenderats i solen med Sofis mode, frukt och självklart solkräm.

För ansikte - Sun Wrinkle Control Cream SPF 15 - Tunn formula och matt resultat!
För kropp - Sun care Radiant Oil spray SPF 6 - Doftar fantastiskt!
För läppar - Sun stick SPF 30 - Ett måste då jag alltid bränner mig just här.
Alla kommer från Clarins solserie 

Back on track

Frågan är om det inte är dags att ge den här bloggen lite fokus igen. Har verkligen inte haft varken tid eller inspiration för att hänga här. Men nu känner jag att skönhetsmåttet är fyllt igen och jag behöver dela med mig innan det rinner över!
 
Det här är lite av vad jag har sysslat med sen jag skrev sist.