Dolce & Gabbana

 
 
Dolce & Gabbana relanserar sina dofter Pour Femme och Pour Homme. Med nya doftnoter och modernare flaskor förmedlar Dolce & Gabbana varma och sensuella kompostioner som passar den som vågar.
 
Pour Femme - En förförisk och mjuk feminin doft med noter som apelsinblomma, jasmin, mashmallow och vanilj.
Pour Homme - En klassiskt manlig aromatisk doft med touch av citrus, lavendel, salvia och tonkaböna.
 

Makeover!

Häromdagen var jag hos duktiga CatrineMaria Nila för att få en ordentlig uppfräschning och kom fram till att jag inte varit där sen i julas! Så en decimeter kortare och friskare fick det bli innan det var dags för en askbrun färgning med bleka slingor framtill.

Och så nöjd jag blev! Jättehärligt med en helt ny och fräsch ton nu i höst.


Före färgning:

Under process:

Efter:

 

 

Underbart!

Kategori:

Facefinity 3 in 1

Vilken fullträff Max Factor, jag är helt såld! Jag brukar vara svår med mina foundations och brukar alltid föredra de dyrare märkena framför märken som Max Factor och Loreal på just den punkten, men inte nu längre. 
 
Nya Facefinity foundation som släpps i butik nu i september är min nya vardagsfavorit! Den agerar concealer, foundation och primer på en och samma gång och den gör det bra (även om jag ändå alltid använder min lysterprimer först). Den är krämig, täcker precis det den behöver täcka, ger en jämn hudton och går att applicera lager på lager utan att det blir det minsta kakigt. Visst, den har väl inte världens bästa återfuktande egenskaper för en riktigt torr hy men äsch det struntar jag i. Den är som gjord för oss med normal till kombinerad/fet hy. Dessutom har den en mattgörande effekt som håller jättebra!
 
Priset kommer ligga på ca 160:-
 
 
Vänster sida Facefinity, höger osminkad och flammig.
 
Inte ens en dutt concealer har jag använt.
Tips! Applicera foundationen med pensel så kommer man åt perfekt runt ögonområdet.
 

Bas - Lumi Magique Primer, Loreal
Facefinity 3in1 foundation #60 Sand, Maxfactor
Diorskin loose powder #002, Dior
Ready Rouge #The One, BareMinerals 
 
Ögon - Color Tattoo  24hr #Eternal gold, Maybelline
Ready Eyeshadow #the truth, BareMinerals
Master precision eyeliner, Maybelline
Falsies Feathers Mascara, Maybelline
 
Läppar - Instant light lipgloss #01, Clarins
 
 
Tummarna upp för Facefinity 3 in 1 Foundation!
 

Se upp för falsk och oärlig kosmetika!

Bara senaste veckan har jag stött på ett flertal artiklar angående den ökade handeln med oärliga kosmetikprodukter inom nätshoppar. Så varför inte ägna ett inlägg åt detta viktiga och intressanta ämne.

Visste ni t.ex. att mellan 10-20% av omsättningen på selektiva varumärken (ex. Dior och Lancome) är genom oärliga och kopierade produkter. Det är ju helt sjukt, och jag hade inte aning att det handlade om sådana mängder! Det säljs förfalskade skönhetsprodukter till ett värde av ca 4 miljarder kronor varje månad!
(Jämför man med modebranschen så ligger de på ca 2 miljarder i månaden)


Den organiserade brottsligheten har som med mycket annat ett finger med i spelet även här. Den lyxiga krämen som köptes som ett kap för halva priset kan nämligen ha tillverkats i något skitigt labb med usel hygien, gifter i omlopp och i många fall även barnarbete. Detta kan leda till hälsoproblem för den som senare använder produkterna. Samtidigt som terroristorganisationerna cashar in multum.

En förfalskad vara eller stöldgods som det också i många fall kan handla om som säljs på nätet innebär att man som konsument inte har några rättigheter alls vid en reaktion som allergi eller utslag. Konsumenten kan även göras skyldig till häleri.

Så vad avgör om en produkt är äkta vara eller inte?
- Handla alltid från auktoriserade e-handels sidor.
- För att få få sälja selektiv kosmetik krävs det att det förutom e-handeln måste finnas en fysisk butik och hela sortimentet av varumärket måste finnas till försäljning, inte bara storsäljarna.
- Nätbutikerna måste även ha utbildad personal (ex. Makeupartister och hudteraputer) på sin kundtjänst.
- Dra öronen tillbaka vid för stora prisskillnader jämfört med butikspriser. Låter det för bra för att vara sant, då är det oftast det!
- Ring och kolla med märkets kundtjänst om du är osäker, de har stenkoll på vilka som får sälja deras produkter och inte.


Informationen till denna lilla text har jag hittat hos bland annat kicks.se, metro (13/9) och aftonbladet (14/9).

Så se upp både en och två gånger extra innan nästa inköp på nätet!

Det tänker minsann jag göra!

Kategori:

Greige it is!

Trendfärgen nummer ett i höst på nagellack är utan tvekan greige. Greige är en blandning av brunt och beige som passar till det mesta och de flesta.

Jag själv använder idag Lumenes nya lack i Gloss & care serien. Färgen heter Late Winter och har en smidig liten flaska och en perfekt rundad pensel.

Lacket kostar 69:- och släpps i butik inom kort!

Hej då removern!

Har nu använt upp min flaska med eyemakeup-remover från Chanel så därför är det dags för en liten utvärdering.

Démaquillant yeux intense är otroligt dryg, speciellt om man blöter bomullspadden innan man häller på vätskan.

Det som jag inte är så förtjust över med den är att det tar lite för långt tid att lösa upp mascara och eyeliner även om removern ska vara anpassad till vattenfasta produkter också. Och när jag blir otålig börjar jag gnugga och då tappar jag alltid några fransar. Alltså, en remover som är helt okej för en lätt makeup men inte riktigt mer än så. Jag tycker inte att den är värd sina 290:- när det finns så många bättre och mer prisvärda varianter!

Smygtitt på KICKS makeup!

 
Den här lilla tjuvkiks bilden hittade jag hos Carins beauty som bloggar på damernasvarld.se
Kicks private label makeup lanseras i oktober och kommer att innehålla 135 produkter. 
 
Åh jag väntar med spänning!

Höstfavoriter

 
 


 
Väska DKNY // Sjal Desigual // Skor Sixtyseven
 
 

Lördag

Lördagkvällen min bjöd på lite fest i form av födelsedagsfest på gärdet hos Elin innan vi begav oss mot stan och hamnade på Sturecompagniets Suite.
 
Sofia och Sasha

Tack för en rolig kväll!

 

 

 

Kategori:

Happy B-day!

Sofia 21,
vi får iallafall ha dig kvar här tills på söndag innan du försvinner igen.
Denna gången med lagliga utgångar i landet därborta! 

Love you ♥

Kategori:

La vie est belle - Livet är vackert

Lancomes nyaste och största lansering i år är deras nya doft La vie est belle. Jag gillar den verkligen och tror att alla mina vänner som någon gång älskat sin Flowerbomb doft från V&R nu kan skaffa sig en ny och ytterliggare lite kvinnligare favorit.
 
Med mixade noter som bland annat mjuk iris, spunnet socker och patchuli tror jag redan nu att denna nyhet kommer att bli en klassiker.
La vie est belle betyder som sagt livet är vackert och innebörden är att ta vara på sitt liv och våga vara fri. Detta symboliserar även flakongen (parfymflaskan) som har blivit designad likt en kvinnas leende. Och vem kan förmedla ett leende bättre än Julia Roberts som nog faktiskt har världens mest kända leende och som både är doftens ansikte utåt och en av de som deltagit i processen att ta fram doften!
 
 
 
Lancome gjorde tillsammans med världskände regissören Tarsem Singh (immortals & spegel, spegel) denna fantastiska kortfilm för att symbolisera La vie est belle. Njut!
 
 
 
 Nu tänker jag spraya på mig ett litet moln av La vie est belle och sen gå ut och fira min vän som fyller år idag!
Mitt liv är vackert.
 
 
 
 
 

beautylovin is back

Haft noll komma noll inspiration på sista tiden och alltså därför som bloggen min har legat lite på vila. Men nu tänkte jag att jag ska ta och komma igång igen! Håll utkik efter schyssta recensioner och bilder av mina älskade beautyprodukter, så ska jag se till att fylla på här med lite höstgottigheter!
 

The power of arctic nature

Det är just det som finska kosmetikmärket Lumene har valt att lägga all sin fokus på, bärens krafter i våra skönhetsprodukter.

Jag spenderade torsdagskvällen på Scandic Grand Central där jag och mina kollegor fick lära oss allt om Lumenes prisvärda och naturliga sortiment. Med fokus på nyheter som BB-creams innehållande hjortron och mängder av nya makeup produkter med ingridienser som blåbär och hallon kände iallafall jag mig inspirerad när vi gick där ifrån nöjda och glada med en varsin påse med produkter att ta med oss hem för att skaffa oss en egen uppfattning!

På bilden är Lumenes makeupartist Frida och hennes modell för kvällen, Sandra.