Semester = Sthlm

Nu har jag semester! 

Imorgon bär det iallafall av till Sthlm med P på arbetsrelaterade uppdrag. Det kommer bli en tidig morgon. En natt i storstan innebär att jag inte tänker dra en resväska utan handbagage på flyget får det minsann bli. Och eftersom att vi båda ska vara i toppform imorgon så har badrummet förvandlats till en skönhetssalong för kvällen. Ansiktsmasker, ögonbrynsplock och lite av varje har hunnits med. Vi är riktigt fräscha och snygga nu!


Nu har jag tänkt till med handbagages necessären. Hoppas inget behöver slängas.
Blev faktiskt väldigt liten och kompakt med alla resestorlekar!

Detta behöver jag ha med mig när jag reser:
Deo
, Rexona
Parfym Tresor in love, Lancome

Rengörings olja, Sensai by Kanebo
Fuktkräm, Sensai by Kanebo
Ögonkräm Hydra Zen, Lancome
Nattserum Advanced Night Repair, E Lauder

Foundation Teint Miracle, Lancome
Concealer Teint Miracle, Lancome
Mineral Bronzer, E Arden
Rouge Metall Cherry, MUS
Eyeliner Cake, MUS
Kajalpenna brun, E. Lauder
Brynpenna, Viva La Diva
Ögonskugga Bronze, Mac
Rött läppstift, Lancome
Orange läppstift, Kanebo
Mascara Hypnose Precious Cells, Lancome
Ögonfranstång, Shiseido

Och nu har jag sållat ordentligt!

Viva Karlskrona

Viva Karlskrona så hette kulturfestivalen som P's band Le Maine uppträdde på igår. Efter ett och annat ösregn så klarnade det tillslut upp lagom till deras tur. Ojojoj så duktiga dessa människor är! Är du nyfiken på att lyssna gå in på www.lemaineofficial.com. Kvällen fortsatte och bjöd på en massa trevligheter på bakgården till ett museum i Karlskrona, Grevargården hette det nog. Livemusik och massor människor. Skön stämning!


Le Maine

Efter ett och annat ösregn såg man nästan ut som ett själv!

Ledig Dag

Nu får jag minsann ta och ta mig ut ur lägenheten för att få lite luft. Men så himla tråkigt väder just när jag ska vara ledig.. typiskt. Jaja får hoppas att följande två veckor bjuder på lite bättre väder!
Körde superlätt make idag. Lite somrigt och fräknigt sådär.
Tonad Dagkräm Daywear plus, Estée Lauder
Mineral Bronzer, Elisabeth Arden
Rouge Metall cherry, MUS
Brynpenna Espresso, Viva La Diva
Mascara Hypnose Drama, Lancome
Lipgloss Pur #11, YSL

Hårolja = Näring och Glans

Otroligt sugen på en ny hårolja. Har under senaste åren använt Lanzas Neem Plant Silk Serum ur serien Healing Strength. Den har fungerat bra men känns som jag behöver ytterliggare mer näring till mitt sommarrisiga hår.
Kérastase's Elixir Ultime innhåller olika växtoljor bland annat arganolja som på senaste tiden har fått ett ordentligt uppsving pga sina närande egenskaper. Ger glans och går att använda både som närande inpackning och innan styling för att skydda håret. Kanske detta kan bli det ultimata även för mitt hår?
Ca 300:- i salongsbutiker eller på nätet.

Vattenfasta mascaror

En vattenfast mascara är en guld värd investering om du så ska vara kvar i regniga Sverige i sommar eller styra mot sydligare breddgrader. Själv ska jag om ett par veckor unna mig en vecka i Grekland med soliga dagar och varma havsbad. Genom att skydda de små fransarna från den starka solen samtidigt som den sitter där den ska både i värmen och i vattnet gör den vattenfasta mascaran till en given produkt i resenäcessären.

Tips! En vattenfast mascara är även det bästa valet året om ifall fransarna lätt blir tunga då och lägger sig. Den är lättare i formulan och behåller på så vis den önskade formen längre.

Här är tre vattenfasta volymmascaror som jag väljer mellan till min semester:
Lancome Hypnose Drama WP - 305:- Min favorit som ger riktigt mycket volym och håller både fransar och mascara på plats i 24h.
Loreal Extra Volume Collagen WP - 165:- Den stora borsten ger en extra snabb applicering och collagenet volymboostar sommarfransarna.
Maybelline One by One WP - 145:- Bland de nyare mascarorna. En perfekt volymborste som separerar samtidigt som den bygger snygga och rikliga fransar.

Kompletera med ett solpuder och läppglans med spf och du har en bad- och solsäker makeup resten av sommaren!

Tresor Midnight Rose

Skrev för en tid sedan att Emma Watson frontar nya Tresordoften. Här är ett smakprov från kommande kampanjen!


Sommaren är för kort

Sommaren flyger förbi och jag förstår inte att bara är en knapp månad kvar av sommaren. Stockholm, gotland, flertalet konserter, östersjöfestivalen, massa jobb och lite sommarbad har ändå hunnits med. Och så mycket som ska hinnas med det kvarvarande av sommaren. Allt från att njuta av min kommande semester till jobb i Stockholm, och även en liten vecka utomlands. Sist men inte minns så ska ju jag och P faktiskt flytta. Oj oj oj, kanske dags att börja packa.

Bjuder på lite bilder från senaste sommarveckan.



Och nu är det på tiden med lite fint väder igen, sol ja tack.

Lancome's klassiska höst.

Lancome's look för hösten 2011 är inspirerad av 40-talets paris och dess klassiska femme fatale uttryck. Den lyxiga känslan i looken är genomgående och jag bara längtar tills vecka 35 då dessa godingar finns i butik. Namnet 29 St Honore syftar på adressen till Lancomes pariskontor, och det är även samma byggnad som avbildats på rouget.


Modellerna Daria Werbowy och Elletra Rossellini Wiedermann (Ingrid Bergmans barnbarn) frontar kampanjen.

Supersöta rouget Maison Lancome kommer snart att synas i var veckotidning.

Rödmålade läppar och sotade ögon är genomgående i femme fatale temat.



Och med röda eller svarta naglar så är looken fulländad.

Guldoljor

Vem vill inte se ut som en gudinna när den första brännan hunnit komma till rätta. En guldolja framhäver brännan och ger en glamorös,skimmrande lyster till ben, dekoltage och en del även till håret. Sen franska Nuxe's storsäljande Huile prodigieuse (-den oerhörda oljan) upptäcktes på maknaden har liknande varianter dykt upp i var och varannan kosmetika butik. I år har bland annat The Body Shop och Estée Lauder sina varianter.


Nuxe's orginal och storsäljande allroundolja. Ca 400:-

Honey Bronze från Body Shop hör till deras sommarkollektion. 245:-

Från ekologiska Dr. Hauschka kommer detta bronskoncentrat som kan blandas med dagkrämen eller användas som den är. Ca 270:-

Sköt om dina sommarnaglar!

Vad är snyggare på sommaren än ett par riktigt klassiskt ljusa naglar till lite lätt brunbränd hy. Ett och annat korall samt turkosfärgat lack har fått slinka ned i neccessären denna sommaren men höjdaren är ändå de naturligt fräscha naglarna som passar till precis vad som helst.

Min nya favorit kommer från Essie och heter Limo-Scene. Den har precis den där perfekta uppljusande ljusljus rosa tonen och är väldigt lättmålad och snabbtorkande. Tillsammans med en glasfil och lite nagelbandskräm så är de sommarsnygga naglarna utan speciellt stor ansträngning fixade och klara.

Nagellacksmärket Essie har tidigare varit svårt att få tag på i butik i vårt avlånga land men nu dyker de inom kort upp i närmsta Kicksbutik!


Här är mitt survivalkit i sommar:
Nagelbandscreme, Depend
Nagellack Limo-scene, Essie
Glasfil, Claudia (finns ingen bättre!)
Nagellackremover Dip-in, Depend (slipp slösa pads och testa den snabba och grymma remover!)

Härliga Visby

Hemma igen från en helg i underbara Visby. Att jag missat denna pärla. Romantiskt, vackert och historiskt på dagarna medans på kvällen väcker de många uteställena partykänslorna till liv. Vi har hunnit med allt från shopping, fikor, middag på fantastiska Isolabella och lite barhäng på Rosengården (dessutom i världens oväder).



Sommar i Visby



Jag i Visby


Vi i Visby

Hoppas att jag är tillbaka på Gotland snart igen!