Juldagen i några Bilder




Vad hände här?!


Ojojoj vilka tjejer


(lånad från EmmaS fb)


Dansa hela natten med Julia (lånad från EmmaS fb.)

Mina små vänner

Syster och Molly gosar i soffan till annandags-filmen Den där Mary. Visst är de söta!

Works every time

Finns det något snyggare än klassiska röda naglar, tror inte det.

Julaftonsfirande

Började dagen med julfrukost med familjen Källviks Axelsson. Resten av dagen och kvällen har vi varit hos mormor och firat jul med kusinerna. Så mysigt, mycket liv och julklappar.

Min nya väska och en liten bild på kusin Arvid och mormors julgran.

Minijulafton

Ikväll har jag och per firat minijulafton  här hemma. Vi har ätit koreansk take away, massa julgodis och clementiner. Per fick öppna sin iPad (vilken jag utforskar förtillfället) och jag min underbara Versace by hm kjol med massa bling och dessutom en värmefilt. Supermysigt för frusna mig.
Allt är dessutom packat och klart för morgondagens hemresa. Ska bli superkul att jobba imorgon men måste erkänna att jag verkligen längtar efter att komma hem till Karlshamn och få fira jul med familjen.
Min fina kjol till vänster!

julklappar CHECK

Idag har jag varit ledig så har varit ute på stan och trängts med folk i butikerna. Fixat alla julklappar och även inhandlat en julkapp till mig själv som kommer bli en trogen följeslagare.
Alla julklappar har slagits in i lite poppig 50-tals style och så har jag bunkrat upp med clementiner och cola (must är ingen höjdare) för den lilla extra stämningen.
Prickigt värre!

Kära tomten..

Jag vill gärna komplettera min önskelista med dessa 3 produkter.


Dior Self Tanner ansikte & kropp - för att jag inte längre kan övertala mig själv att jag ser lika frisk ut som snövit (pre-äpplet) i denna decembervita kropp.



Diorblush i färgen Vintage Pink - För att jag bara måste ha deta perfekta gammelrosa rouge som får mina kinder att se precis lagom väderbitna ut.

Ps. Hoppas meddelandet hinner fram i tid.

Dagens Make

Dagens makeup fick bli lite trendigt blåsotad. Kul att byta ut den vanliga grå/bruna eller svarta sotningen mot en i den blå färgskalan. Jag har använt mig av min 3-skugga från Diors höst/vinterkollektion, Smoky Navy.



Bas- Sensai fluid finish foundation #202
Lancome effacernes longue tenue concealer #01
Clarins Shine Stopper powder
MUS blush Posh & Duwop Keep Blushing Peach

Ögon- Dior sourcils poudre eyebrow pencil Blonde
Dior 3 couleurs smoky palette #291 Smoky Navy
Lumene eyepencil Plum
MUS Multi Lash Mascara

Läppar- MUS lippencil Natural
Sensai The lipstick #17 Aya


Vinterns hit både till vardags och fest.



Snö

Idag kryper jag in i min dunis och stora stickade halsduk för det snöar faktiskt lite.

Sminkuppdatering fixas ikväll.

2 År 730 Dagar 525 600 Minuter




Jag kan inte tänka mig världen utan dig
I love you

Ultimata ögonbrynspennan

Idag har jag köpt mig en ny ögonbrynspenna, den förra blev plötsligt för grå när jag färgade håret. Efter en genomgång i butiken av alla brynpennor så fastnade jag tillslut för Diors Sourcils poudre powder eyebrow pencil i färgen Blonde. Den har en riktigt varm och inte för mörk ton utan verkligen den perfekta färgen till mig som är ljust brunröd i håret för tillfället. Dessutom är den mjuk och härlig som en skugga i pennform. Ser fram mot att sminka mig imorgon bitti.

Lördagen innan jul

Idag hoppas jag att en liten julrusch infinner sig på Kungsholmen, tillsammans med ett stänk av julstämning kanske?
Jobbar mycket nu och får skjuta upp alla planer om julklappsinhandling och paketinslagning tills på tisdag. Sen åker jag hem på fredag. Åh så mysigt det ska bli att fira jul med vänner och familj. Kärlek kärlek kärlek!

Redhead & röda läppar - Fullträff

Veckans Sofis Mode påminner avsevärt om Harpers Bazaar från 2009. Även om det är återanvändning av bilden för aftonbladet så älskar jag Lily Coles makeup här. Så snyggt med klarröda läppar till hennes röda hår och eyelinersotade ögon.

Ska se om inte jag kan fixa en sådanhär look imorgon bitti innan jobb och julmiddag.

Nyklippt och nyfärgad

Fick håret fixat ordentligt av Catrine och Patricia på marianila igår. Säkert ett halvår sen jag klippte mig så det behövdes verkligen. Lite mer kopprigt och mörkare underhår fick bli min nya vinterlook. Vad tycks?

Tvätta tvätta tvätta

Nu har jag fixat penslarna och varit duktig inför morgondagen då jag befinnner mig hos Catrine på MariaNila för att sminka lite till deras hårvisning.
TIPS!
Tänk på att tvätta dina penslar ordentligt med jämna mellanrum (kanske 1 gång i månaden). Bakterier frodas bland sminkprodukter och det är alltid skönt att veta att man gör sitt yttersta för att hålla fräscht.
Ha gärna ett desinficerande spray till hands för foundationpenslar och liknande som används varje dag. Syntetpenslar av exempelvis nylon tvättas bäst med YES diskmedel som löser fett snabbt och smidigt. Är det däremot äkta hår till dina penslar så är shampoo och balsam mest skonsamt. Låt dem alltid plantorka annars lossar limmet i botten och stråna faller så småningom av.
Snabbtvättsspray från KICKS 59:-

Skansens julmarknad

Denna helg har det varit julmarknad och luciafirande hemma i Åryd med min Lisa som lucia. Jag har varit kvar i Stockholm och fick väga upp det med en dag på Skansens fina julmarknad idag iställlet. Umgåtts med Per, Annie och Olle hela dagen och frusit kropparna av oss. Nu är det vinter.

Idolfinal & Frisörsalong

Igår var det hemmamyskväll med Idolfinal och hemmagjord pizza. Blev även liten fruktsallad och dessutom så förvandlades vårt vardagsrum till en frisörsalong för en kväll. Fixade slingor på Fanny och det blev bra, ovanligt blond bara. Använde Schwarzkopf Blonde M1 Superslingor.
Blondie

Fredag

Fredag, dags att sticka iväg och jobba lite. Ikväll är det Idolfinal och dessutom kommer Fanny och hälsar på. Men nu ut i ruskvädret. Halsduk, mössa och vinterjacka CHECK.

Bas- Teint Idole Ultra Foundation #01, Lancome
Effacernes Longue Tenue Concealer #01, Lancome
Shine stopper powder, Clarins
Rouge Tan Rose, Isadora
Ögon- Eyestudio Duo #720 Brownie Gold, Maybelline
Kajalpenna Softsmudgebrown, Esteé Lauder
Multi Lash Mascara, MUS
Läppar- Color Elixir Lipstick Mulberry, MaxFactor
Gloss Pur#11, YSL
Naglar- OPI's Diva of geneva


Tresor in love

Onsdag

Vaknade vid elva idag, herregud, nu måste jag verkligen börja ställa klockan så att inte hela dagen försvinner. Ska snart iväg till jobbet några timmar, men innan dess - sen frukost.

 

Bas- Sensai by Kanebo fluid finish foundation #202
Isadora perfect coverstick
Clarins shine stopper powder
MUS Blush posh & metall cherry

Ögon- Lumene Blueberry Longwear #3 Sand in the stream
MUS Microshadow pollution
Loreal Color Appeal Mono Silver
Maybelline Drama Gel-eyeliner
MUS glittereyeliner Showstopper

Läppar- Lancome L'absolu Rouge #130

Naglar- Lumene Come to me 
OPI's Gettin miss piggy with it

Juliga naglar

Fixade naglarna igår i lite julig touch med OPI's glittriga gettin miss piggy with it.


Ledig dag och sugen på julstämning

Har varit ledig idag så har fått massa nödvändiga saker gjorda. Jag har varit superduktig och säkerhetskopierat alla bilder och grejer som varit utspridda i alla olika datorer här hemma. Skönt att veta att allt finns i säkert förvar och dessutom på ett och samma ställe. Konstigt att det kan ta nästan ett halv år innan man kommer till skott att göra vissa saker och så är det så skönt när det väl är gjort.

Ska slänga mig i duschen nu och sen ska jag försöka övertala Per att se Love Actually för att få lite julstämning i denna snöfria stad.
Visst måste det vara världens finaste film!

Lördag

Middag, vin och rockklubb - det fick bli min och Annies lördagskväll.
Bad Mans Jam
Idag, söndag, har endast bestått av film, mjukisbyxor och söndagsmys.

Pirate

Klarröda Pirate från Chanel får pryda mina naglar såhär lagom till 1 december. Perfekta röda färgen!